събота, 27 април 2024 г.

Фюри отново нокаутира Уайлдър и запази колана на WBC

Снимки: Ройтерс
Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър изиграха един от най-великите двубои в тежка категория на професионалния бокс за XXI век, а шампионът запази колана си на WBC и званието непобеден в епичен дуел, преминал през 4 нокдауна и брутален нокаут в 11-ия рунд в полза на Циганския барон. 
Стратегията на американеца да се „напомпа“ допълнително за двубоя, увеличавайки драстично личното си тегло, му изигра лоша шега, а опитният Фюри се възползва максимално от това, като дори подцени леко своя опонент, особено в 4-ия рунд.
Началото беше обнадеждаващо за Уайлдър, който поведе набързо с два рунда, докато британецът разучаваше новата стратегия на своя опонент. В третия рунд британецът пръв нанесе тежки поражение по съперника си и го прати в нокдаун. В следващия рунд обаче Фюри подцени ситуацията и Уайлдър прати своя опонент два пъти в нокдаун.
Оттам нататък Фюри не позволи никакви изненади. Той изглеждаше, че има неизчерпаема енергия, докато постепенно силата в краката „напусна“ представителя на домакините. В 10-ия рунд Фюри изравни при нокдауните, докато в 11-ия с брутална дясна кука прати Уайлдър за последно на земята – нокаут и шампионът остана непобеден.
Фюри спечели втори мач срещу този съперник с нокаут и завършва трилогията без загуба срещу американеца, след като първата среща през 2018 г. завърши наравно.
Така от 32 битки Барона вече има 31 победи и едно равенство – това срещу Уайлдър. 22 от тези срещи са спечелени с нокаут. Загубата пък е едва втора за Дионтей в 45-ия му мач. И двете му поражения са именно от Циганския барон. Американецът остава с 41 победи с нокаут в тези 45 двубоя.
„Аз съм най-добрият боксьор в света, а той е вторият най-добър. Бях наранен, той е корав. Беше страхотен мач, достоен за най-добрите трилогии“, каза Фюри, който се разплака след края на мача, но по-късно спази традицията си и изпя песен на ринга.
Източник: sportlive.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html