неделя, 28 април 2024 г.

Григор за първи път в трети кръг на Индиън Уелс от 2017 г.

Снимка: USA TODAY Sports
Григор Димитров се класира за трети кръг на Мастърса в Индиън Уелс след двусетов успех – 6:4, 6:2, над намиращия се на 114-о място в ранглистата Даниел Алтмайер. Играта бе много равностойна до края на първия сет, но българинът бе много по-хладнокръвен в решаващите мигове, а във втората част надигра категорично германеца. По този начин Димитров се класира за трети кръг в „Рая на тениса“ за пръв път от 2017 г. насам. Следващият му опонент ще бъде първата ракета на САЩ Райли Опелка.
И двата аса в мача бяха в актива на Алтмайер, но въпреки това първата ни ракета бе по-резултатен на сервис (37/36), като в същото време имаше огромно превъзходство по отношение на спечелените на ретур точки (31/8). Българинът регистрира 69% вкаран първи сервис, докато успеваемостта на неговия опонент бе значително по-скромна – 51%.
Други позитивни за българина статистики бяха спечелените на първи и втори сервис точки – съответно 87% и 71%, докато показателите на Алтмайер бяха 56% и 52%. Димитров реализира три от шестте си точки за пробив (50%), докато неговият опонент не успя да оползотвори нито един от двата брейкпойнта, които се откриха пред него.
Източник: Tenniskafe.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html