неделя, 28 април 2024 г.

Лозан Панов избрал вицето си по интернет

Лозан Панов с членове на инициативния му комитет, сн. БГНЕС

Кандидатът за президент Лозан Панов е избрал Мария Касимова-Моасе за свой вицепрезидент по интернет. Пред Би Ти Ви той призна, че не е познавал журналистката, преди да я покани да се включи с него в битката за „Дондуков“ 2. „С нея не се познавах лично, познавах нейния баща. Познавам публично това, което е правила. Чел съм много от това, което Мария е публикувала, харесва ми. Харесвам това, което тя прави“, заяви досегашният председател на ВКС, след което попита водещите на „Тази сутрин“ дали са чели блога на Мария Касимова-Моасе.

Мария Касимова-Моасе, кадър бТВ, архив

Лозан Панов разкри още, че е бил поканен да се включи в президентската надпревара миналата сряда от Велислав Великов. Изглежда Панов бързо е взел решението, тъй като само няколко дена след поканата – в събота, бе официално обявена неговата кандидатура. „Велислав Величков беше човекът, който разговаря с мен. Той изложи своите аргументи. Каза, че интервюто, което дадох пред bTV, го е разчел с послание. Честно казано, аз просто казах своята позиция. Естествено, че такова решение не може да се вземе толкова бързо. С моята съпруга сме преминали през този седемгодишен период, в който претърпяхме толкова много, но да не говоря сега за това. Когато си водил битка и си вложил толкова много, оставяш съда като единствения стожер на независимостта, единствената незавладяна институция, логично е да продължа своята битка. Ако се откажа, това би било предателство за една кауза, която тези хора за правосъдие водят още от далечната 2013 г., когато всички знаеха какво се случи“, обяви Панов.

Той словесно нападна Румен Радев и го нарече фалшив герой. „Румен Радев е фалшив герой, защото вдигна юмрук тогава, когато на неговата врата почукаха тези, които преди това завладяваха институцията и България се превърна в една завладяна държава“, заяви кандидатът за президент и обяви, че е било грешка от страна на Радев да подпише указа за назначаването на главен прокурор.

Лозан Панов не подмина и другия си конкурент за „Дондуков“ 2 Анастас Герджиков. По думите му ректорът на СУ бил тясно свързан с ДПС и пример за това била кариерата му.

Източник: БТВ

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html