събота, 27 април 2024 г.

Проф. Витанов: Заформя се тъмночервена област в Западна България

професор Николай Витанов, снимка: Труд

Заформя се много тъмночервена област в Западна България. Който е в тъмночервените области да внимава, ако желае, ако не желае, да прави каквото намери за добре. Това написа във фейсбук математикът проф. Николай Витанов.

„Вчера писах, че се очаква да се кандидатира една област, дето никак не ми се ще да е на ниво 4. Виждате ли я добре – София-град. Това вече не е на добре. Теорийката, дето сме го били преболедували ковида и сме имали колективен имунитет, отива в тоалетната. Някои хора са склонни да подкрепят какви ли не жалки теории, за да оправдаят поведението си. Пред себе си.

На нашата карта на риска София-град и Пловдив още не са във виолетовата зона. Обаче нагазиха в зоната на дифузно разпространение на заразата. Тоест, очаква се височка заболеваемост в тези 2 области в следващите 2 седмици. Затова, софиянци и пловдивчани, пазете си здравето (ако желаете, ако не желаете, правете каквото искате и ви пожелавам да не изтегляте късата клечка).

Никакъв коментар. Изводите си ги правете сами, кой каквито иска да си ги прави. Базовото репродуктивно число днес е 1.144. Почти колкото вчера. Ядва се, обхватът на заразата се разширява, но бавно. Добре, че имаше първичен пик, та броят на излекуваните, оздравелите или кой както ги нарича, е голям, та здравната система се натоварва постепенно. Има доста въпроси за вчерашното разсъждение защо не се очаква апокалипсис на 15 октомври. Технически няма време за това – до 15-ти октомври има 8 дни. За апокалипсис трябват 2 седмици с базовото репродуктивно число над 1.3“, допълва още проф. Николай Витанов.

Източник: „Труд“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html