неделя, 28 април 2024 г.

Испания смълча 40 000 на „Сан Сиро“, спря уникална серия на европейския шампион

Антени

Испания се класира за финала в Лигата на нациите за 2021 г., след като победи Италия с 2:1. „Ла Фурия“ смълча 40 000 души на „Сан Сиро“ в Милано и постави европейския шампион на колене. Феран Торес стана автор и на двата гола в 17-ата и 45-ата минута. За Италия се разписа Лоренцо Пелегрини в 83-ата минута. Повече от едно полувреме домакините играха с човек по-малко, след като в края на първата част капитанът Леонардо Бонучи беше изгонен за два жълти картона. С победата Испания сложи край на рекордната серия на италианския тим от 37 поредни срещи без поражение. Воденият от Роберто Манчини състав започна безпрецедентната си серия през октомври 2018 г.

Испания ще чака победителя от втория полуфинал между Белгия и Франция. Финалът в Лигата на нациите е в неделя, 10 октомври отново в Милано.

„В такива мачове една ситуация може да промени всичко. Първото полувреме спокойно можеше да завърши 1:1. Очевидно беше, че Испания задържа топката добре, но въпреки това съм разочарован да загубим по този начин, останали с 10 човека на терена. Направихме грешка, каквато не бива да се допуска на такова ниво. Ако трябва да съм честен, не видях втория жълт картон, но това не е важно. Лео трябваше да е по-внимателен и да не получава картон в нито една от двете ситуации. Все пак, да играем по този начин, да отбележим гол и да не получим такъв с 10 човека, е добро представяне“, смята Манчини.

„Това бе много хубава победа, наистина. На първо място, защото ни класира на финал. Ясно бе, че един ден трябваше да се стигне до момента, в който Италия ще загуби. Въпреки това смятам, че постижението им е невероятно“, бе първият коментар на селекционера на Испания Луис Енрике. Той заложи като титуляр на 17-годишния Гави, който се превърна в най-младия играч, обличал екипа на представителния тим. „Ние, които познаваме Гави, вече знаем силните му страни. Наистина не е нормално да имаме играч с такъв характер на толкова млада футболна възраст. Харесвам подобни футболисти, които умеят да правят последния пас. За щастие, можем вече да му се насладим“, сподели още наставникът. „Обикновено не чета пресата. Не смятам да чета нищо на сутринта. Ще анализирам мача в дълбочина. Има какво да подобряваме, особено в позиционно отношение. Като цяло двубоят ми хареса. Късметлия съм да водя отбор от страна като нашата, където мога да избирам между 40-50 футболисти за националния отбор. Тази победа ни носи радост, но представянето ни не бе идеално. Мачът обаче остава в миналото и вече няма значение. Сега трябва да се фокусираме върху финала и да опитаме да подобряваме представянето си с всяка следваща среща“, каза още Енрике пред медиите след сблъсъка с европейския шампион.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html