събота, 27 април 2024 г.

Силно контролно за гимнастичките ни преди световното

Антени

Боряна Калейн и Татяна Воложанина се представиха стабилно на контролното в тренировъчната зала на Арена „Армеец“. Двете ще представят България на световното първенство по художествена гимнастика в Япония, което ще се проведе от 27 до 31 октомври.

Националките показаха своите композиции на максимално ниво, не спестяваха нищо и в хода на контролното бяха коригирани някои допуснати неточности, както и бяха дадени последни указания. Генерална репетиция и за двете ще бъде държавното клубно първенство, което ще се проведе на 12 октомври. За първи път в България то ще бъде в нов формат и с награден фонд. След това състезание Боряна Калейн и Таня Воложанина ще вземат участие на World Challenge Cup в Клуж (15-17 октомври), което ще е и последното им участие преди да заминат за Япония, където заедно с ансамбъла ни ще се борят за медалите на мондиала.

„От показаното на контролното се видя, че момичетата са отлично подготвени и всички им желаем да са здрави, да играят смело и вдъхновено във всеки един старт занапред“, написаха от федерацията на страницата си във Фейсбук.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html