събота, 27 април 2024 г.

Ясен Петров зачеркна натурализираните футболисти

Натурализирани чуждестранни футболисти с български паспорти повече няма да играят за националния отбор, докато негов селекционер е Ясен Петров. Това обяви самият 53-годишен треньор пред БНТ. „Това вече е избистрено. Ще се залага само на българи до края. Докато аз и моят екип сме начело на националния отбор, ще взимаме изключително и само българи“, категорично заяви Петров.

Селекционерът очаква избраниците си да започнат да се събират на лагер в София от утре, 4 октомври. На 9 октомври България гостува срещу Литва във Вилнюс, а на 12 октомври посреща Северна Ирландия на националния ст. „Васил Левски“.

„Истината е, че имаме шансове. Това са два мача, в които можем да си отворим вратата за добро представяне“, добави Петров. „Ние ще направим всичко възможно да направим следващата стъпчица напред. Ако успеем да вземем три точки в Литва, ще е много интересно колко хора ще дойдат да ни подкрепят на стадиона в София. Но не искам да правим сметки, ние трябва да мислим само за следващия двубой. Той винаги е най-важният. Отиваме да вземем три точки, но няма да е лесно“, коментира селекционерът ни.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html