неделя, 28 април 2024 г.

Преди световното в Осло: Свалиха руски борци от самолет, не носели маски

снимка: trud.bg

Руският национален тим по свободна борба се забърка в сериозни неприятности на летището в нидерландската столица Амстердам. Делегацията е пътувала за Осло, където ще се проведе световния шампионат. Проблемите дошли след категоричен отказ за поставяне на предпазните маски. Именно това довело до действията на властите в Амстердам, където руският тим е правил прикачване за Норвегия.

Петима от членовете на делегацията, сред които двукратният олимпийски шампион Абдулрашид Садулаев, който ще участва на първенството в кат. до 97 кт, европейският първенец Абасгаджи Магомедов (до 61 кг), Евегений Жербаев (до 70 кг) и Тимур Бижоев (до 74 кг), както и главният треньор Дзамболат Тадеев, са били свалени от самолета.

„Не мога да ви кажа нищо конкретно,“ заяви президентът на руската федерация Михаил Мамиашвили в кратко изявление за „Мач ТВ“. „От един ден вече съм в Осло, в момента имаме важна среща в световната федерацията. Знам само, че тези, които са били свалени от самолета, ще летят за Осло утре сутринта. Това е информацията, която имам от главния треньор.“ Версията за случилото се на самия Тадеев обаче е различна, като той изрази разочарование от безпрецедентната провокация срещу водещите състезатели в руския отбор. „Половината пасажери седяха без маски, но ние имахме“, заяви той. „На едно от момчетата маската беше паднала малко надолу и това им даде повод да ни свалят. И го направиха под одобрителните възгласи на пътниците към стюардесите и спецслужбите. Каква е тази омраза? Отвън пък ни чакаха 40 въоръжени с пистолети и електрошокови палки. За мен това е провокация! Но всичко това ни мобилизира още повече и ни прави по-силни!“, коментира борецът.

Източник: trud.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html