четвъртък, 2 май 2024 г.

Куман остава в „Барселона“, засега

Рналд Куман остава треньор на „Барселона“ въпреки слабото начало на сезона и двете поредни загуби в Шампионската лига. Той няма да бъде уволнен преди съботното дерби с „Атлетико“ (Мадрид), съобщава „Марка“. След три победи и три равенства каталунците заемат шесто място в Ла Лига, като са с един изигран мач по-малко от останалите водещи тимове. Според изданието постът на треньора до голяма степен зависи от развоя на гостуването в Мадрид, както и на мнението на борда на директорите. Куман няма да може да води срещата, защото е наказан и ще гледа от трибуните. „Не мога да кажа нищо за бъдещето си, защото не знам какво мислят от клуба по този въпрос. Не искам да отговарям на повече въпроси по тази тема, защото това не зависи от мен“, заяви самият Куман.

Като евентуални наследници на Куман вече се спрягат имената на бившия капитан на тима Шави Ернандес, Андреа Пирло, който водеше „Ювентус“ през миналия сезон, както и селекционера на националния тим на Белгия Роберто Мартинес.

Куман е начело на „Барселона“ от август 2020 г., като дотук е водил тима в 62 мача. В тях има 38 победи, 11 равенства и 13 загуби при голова разлика 136:71.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html