понеделник, 6 май 2024 г.

Без Корнелия Нинова на номинацията на Радев за втори мандат

Лидерът на БСП Корнелия Нинова не присъства на церемонията по издигането на президента Румен Радев за втори мандат. За сметка на нея в залата бяха активистите на „Има такъв народ“ Филип Станев и Станислав Балабанов.

Депутатът от БСП Весела Лечева, актрисата Цветана Манева и историкът проф. Искра Баева са само част от гостите за церемонията. Сред членовете на Инициативния комитет са и зам.-шефовете на БСП Кристиан Вигенин и Ирена Анастасова. Тук са журналистът Тома Томов, актрисата Цветана Манева, евродепутатите Елена Йончева и Иво Христов, ген. Михо Михов от АБВ, кметът на Русе Пенчо Милков, дългогодишната депутатка от БСП Дора Янкова, борецът Александър Томов, проф. Иво Христов, кметът на Перник Станислав Владимиров, волейболистът Владимир Николов, Велислава Дърева, художникът Ивайло Мирчев, музикантът Иван Лечев, актьорите Павел Поппандов и Веселин Плачков, поетесата Маргарита Петкова, Никола Вапцаров, който е част от сдружението на Мая Манолова „Изправи се.БГ“, Мажд Алгафари и други. До президента седна съпругата му Десислава – стилна с бяла риза и черен панталон.

Началото на събитието се забави повече от 30 минути. Причината е, че инициативният комитет за издигането на Радев се състои от над 200 човека, които пък трябва да се регистрират преди събитието. 188 от тях присъстваха в залата.  Трима съпредседатели ще има Инициативният комитет – д-р Цветеслава Гълъбова, която е шеф на държавната психиатрична болница „Св. Иван Рилски“, журналистката Анна Заркова и диригентът Йордан Камджалов. Те бяха представени от актьора Павел Поппандов в „моноспектакъл“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html