вторник, 7 май 2024 г.

Кирил Петков – кампанията под 1 млн. лв., парите от IT сектора

Кирил Петков

Под 1 млн. лв. – толкова ще струва предизборната кампания на „Промяната продължава“, обяви в предаването „ЕвроДикоФ“ по Евроком единият от създателите на политическия проект, бившият икономически министър Кирил Петков. Ще се вижда откъде идват парите, всичко ще бъде напълно прозрачно, категоричен бе той.

Петков каза, че на сайта на формацията ще бъдат оповестени имената на спонсорите, както и размерът на средствата, които дават. По думите му „Продължаваме промяната“ ще разчита най-много на представители от IT сектора, но всеки с „почтен“ бизнес е добре дошъл. „Наши приятели с абсолютно чист бизнес вече заявиха готовност да спонсорират кампанията. Обещанията засега са за около 600 000 лева“, посочи Петков.

Бившият служебен министър на икономиката потвърди думите на Христо Иванов (от интервю за БНТ – бел.ред.) за предстояща среща през другата седмица с „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ за следизборна коалиция. На въпрос дали затваря вратата пред „Има такъв народ“ Петков обясни, че ще изчака Слави Трифонов „да преосмисли леко начина си на комуникация“. И допълни, че не вярват толкова в дясната политика на „Има такъв народ“ и „бюджетните им ястреби“, които държат на нулев бюджетен дефицит.

„За нас нулевият дефицит е нищо, ако има пенсионери, които живеят под линията на бедност“, посочи Кирил Петков.

Той заяви, че реформата на съдебната система и смяната на Иван Гешев като главен прокурор не е второстепенен за тях въпрос и в тази посока много ще разчитат на експертизата на „Демократична България“.

Не отбягвам да говоря за „Има такъв народ“. Там имаше много хора, които харесвам – Мика Зайкова например. Има и други, с които се радвах, че работих. Според мен те трябва да осмислят бъдещето на парламента. Може евентуално да говорим и с тях.

Това, което ми беше малко по-трудно да имам доверие на Трифонов е, че постоянно ни вкарваше в общественото внимание с някакви грешни неща – за бизнесите ни, за връзки всякакви измислени. Но ние нямаме его и очакваме да видим как ще е в бъдещето. За Слави – просто бих го изчакал какво има предвид преди да преминем към преговори и разговори, посочи Петков.

Не сме влизали с „Демократична България“ в конкретики кой да е премиер и кой не. Не вярваме, че най-добрата стратегия да се явяваме с тях на избори. Ние примерно много подкрепяме президента Радев, а някои от тях може и да предпочетат да не го подкрепят. Имаме и много различия. Който вярва на нас, да гласува за нас, който има по-дясно виждане – за „Демократична България“, а по-ляво за Мая Манолова.

Ако има драстична промяна в ГЕРБ, също би имало някакъв диалог. Ако си признаят всички грехове и спрат да се оправдават, това би било добро първо условие да говорим, каза още Кирил Петков.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html