понеделник, 6 май 2024 г.

„Барселона“ продължава да затъва

Кризата в Барселона“ се задълбочи след разочароващо 0:0 в гостуването на „Кадис“ в междинния шести кръг на Ла Лига. Играчите на Роналд Куман записаха второ поредно равенство срещу непретенциозен съперник след 1:1 с „Гранада“ през уикенда. Двубоят беше изключително тежък за „блаугранас“, които играха с човек по-малко в последния половин час след изгонването на Франки де Йонг.

Барса вече изостава на 7 т. зад лидера „Реал“ (Мадрид), макар и с мач по-малко и има само две победи от първите си пет мача за първенството. Вкараните голове пък са общо 8 – колкото вече отбеляза Карим Бензема за „белия балет“ през този сезон.

„С президента се видяхме в хотела и се поздравихме. Със сигурност в близките дни ще имаме разговор, ако и той го иска. Хареса ми, че показахме характер на терена. Борихме се здраво, но не успяхме да победим. Пропуснахме и някои добри положения. Това направи нещата трудни. Разбира се, в момента има напрежение, което също оказва своята роля“, каза след срещата селекционерът на „Барселона“ Роналд Куман, който за капак получи червен картон в края. „Не ме изгониха, защото съм нервен, а защото казах на съдията, че има втора топка на терена и мачът трябва да спре“, каза нидерландецът. „В тази държава те гонят за нищо.“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html