неделя, 5 май 2024 г.

„Америка за България“ взе на абордаж образованието и съда

Костадин КОСТАДИНОВ

На 1 ноември 2017 г. по случай Деня на народните будители неправителствената организация на съпругата на президента Румен Радев организира среща с ученици в едно великотърновско училище. Според Министерството на образованието това се оказа много сериозно нарушение на законодателството и то се закани, че ще спре достъпа на всякакви подобни организации да българското училище. Тогава ние от „Възраждане“ използвахме този повод, за да отправим запитване до министър Вълчев кога най-накрая ще бъде прекратена безпардонната намеса на американската фондация „Америка за България“ в системата на българското образование. Нашето писмо предизвика тих смут в образователното ведомство, което ни отговори чак на 3 януари 2018 г. В отговора си оттам ни уведомиха, че противно на отправените закани, нямат никакво намерение да ограничават достъпа на фондациите (било то чужди или родни) до училищата ни и че това с кого ще работи и партнира дадено училище, е въпрос само и единствено от компетенцията на училищния директор.

Това беше по време на управлението на ГЕРБ. Сега, 4 години по-късно, вече управлява правителство на Радев. Министърът на образованието, когото той назначи не за първи, не за втори, а за трети пореден път, е

проф. Николай Денков, виден функционер на фондация „Заедно в час“,

щедро подпомагана от „Америка за България“, а самият той пряко финансиран от американската фондация чрез общо „неправителствено“ съдружие с доскорошния си колега в правителството Кирил Петков. Първата работа на американския, простете, българския министър Денков беше да забрани разпространението на учебника по родинознание в българските училища. Въпросният учебник е написан от мен преди 5 години, разпространява се безплатно и има за цел да покаже по един увлекателен начин българската история такава, каквато сме я учили ние и нашите родители, а не такава, каквато я пишат в сегашните учебници „експертите“ на „Америка за България“, фалшифициращи и подменящи съдържанието на нашето минало. За този период учебникът беше раздаден в близо 100 000 броя тираж, а от интернет беше изтеглен повече от 500 000 пъти. Всичко това докара соросоидите в Министерството на образованието до паника и единственото, което им остана, беше в навечерието на първия учебен ден да забранят употребата на всякакви неодобрени от министъра учебници и помагала. Тъй като учебникът е изключително популярен сред българските общности в чужбина, всеки директор на неделно българско училище зад граница е изрично предупреден от МНО да не ползва учебника, в противен случай ще бъде лишен от държавна субсидия.

Оказа се, че соросоидите на Радев по нищо не се различават в действията си от соросоидите на ГЕРБ. И това е напълно обяснимо – и Радев, и ГЕРБ пряко обслужват американските интереси в България.

За никого не е тайна обаче, че фондация

„Америка за България“ от години изгражда сериозна мрежа за влияние

в образователната сфера. Пряко издържаната от американското правителство организация не жали долари, за да купува училищни директори, учители и ученици, които впоследствие превръщат българското училище в колониален придатък на американското. Все повече стават училищата, в които се изграждат специални стаи, окичени със символите на американската фондация и украсени с американските флагове. Все по-честа е практиката американското знаме да се слага в тези училища, които са подпомогнати финансово от американците, и чуждият държавен символ да стои редом с българското знаме (ако има българско знаме, защото има и такива случаи). Дори в Софийския университет има цяла аудитория, „украсена“ със символите на фондацията. Чуждата държавна намеса е всеобхватна. Веднъж влезли в мрежата на фондацията, директорите не могат да се измъкнат от нея. Те са контролирани, следени, наблюдавани и „напътствани“ какви учебници да избират, от какви автори да бъдат те и как да осъществяват учебния процес. Всичко това е видно от следното писмо, което е само едно от стотиците подобни циркуляри, които фондацията разпраща до българските училища всекидневно.

Фондация „Америка за България“ обаче не се ограничава само с образованието. Тя от години води „обучителни семинари“ и на българските съдии и прокурори, с което осъществява втора груба и недопустима намеса в друг основен фундамент на държавността – съдебната система. По подобен начин, изграждайки мрежа за американско влияние както в образователната система, така и в съдебната, САЩ на практика създават пряко подчинен на своята (а не на българската) страна елит, който ще обучава българските деца и ще съди българските граждани. Що се отнася до третия основен фундамент на държавността, армията и полицията, те отдавна са унищожени. Остатъците от армията са напълно демотивирани и деградирали, а

висшите офицери редовно са „обучавани“ в САЩ, където се вербуват

да служат на чуждата държава. Един от тях дори беше назначен, извинете, избран за президент на България. Полицията, от своя страна, изпълнява заповедите на правителствата, които без изключение са послушни изпълнители на американските заповеди.

Връх на американската арогантност е подигравателната реклама, която американското посолство водеше из цялата страна и по всички национални медии почти половин година, с която се „поздравява българският дух“. В нея редица известни и не толкова известни българи усмихнато продаваха националната си чест, достойнство и съвест, за да ни уведомят от името на чуждото посолство как ние имаме голям дух. Безпредметно е да задавам този въпрос, но представяте ли си, ако някое друго посолство направи подобно нещо, какъв вой ще се вдигне по българоезичните американски медии? Примерно, руското посолство? Представихте си го, нали? Защото истината е, че американците контролират и медиите в страната ни, с което са запушили очите и ушите на цяла една държава.

Тези дни бях в Македония. В цялата западна част на страната, от Скопие до Струга, има гробища на убити албански терористи по време на войната през 2001 г. В почти всяко от тях наред с албанското знаме се вее и американското – в знак на уважение към спонсора на албанския тероризъм. Ние все още не сме я докарали дотам, но няма и нужда.

България отдавна съществува само номинално като суверенна държава –

на практика тя е долнопробна американска колония, която под вещото управление на американските компрадори вече почти 30 години намалява стабилно с около 100 000 българи на година (умрели или емигрирали). Сегашното преброяване за пореден път ще ни отвори очите и ще ни покаже колко зле е ситуацията в страната. Затова перспективата пред нас е много ясна – или извоюваме своята независимост и се освобождаваме от убиващото България американско робство, или България ще умре. Това е.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html