понеделник, 6 май 2024 г.

Мъри се прицели в Купата

Треньорът на „Левски“ Станимир Стоилов говори преди утрешния мач от 1/16-финалната фаза на турнира за Купата на България срещу „Марек“ (Дупница). Двубоят е от 13:00 часа на стадион „Бончук“, а треньорът на „сините“ обяви, че целта е спечелване на трофея.

„Ние като клуб с история и традииции единственото, което можем да си поставим като цел е спечелването на трофея. Би трябвало да играем с всички сили да я спечелим. Не мисля, че сме в позиция да подценяваме някого. Всякакъв вид несериозност в този мач може да ни създаде проблеми. Трябва да бъдем на максимум. В последните години нямаме спечелен трофей или Купа, че да подценяваме. Ники Михайлов, Иван Горанов и Георги Миланов са с леки травми. Това ще е шанс за играчи, които не играят толкова, да влязат и да покажат на какво са способни. Всеки трябва да си пази мястото в основния състав“, каза Стоилов и коментира предстоящото Вечно дерби в неделя.

„Не виждам какви проблеми могат да имат футболистите, когато има мач ЦСКА – „Левски“. Двубой с голям заряд. Достатъчна мотивация да надскочиш себе си. 15 години по-късно отново дъвчем тази тема. Жалко за българския футбол. В другите държави говорят за отопление в долните дивизии, а ние, че въобще нямаме терени. Доколкото знам в Пазарджик си правиха нов терен, „Черно море“ – също, а всички се оплакват. Има доста неща, които младите трябва да подобрят, да доразвият, да добавят футболен интелект, който са имали бившите нападатели на „Левски“. От тях трябва да изискваме, а те да изпълняват“, каза Стоилов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html