четвъртък, 2 май 2024 г.

Каракачанов за „Петков-Василев“: Поредният проект за власт

Красимир Каракачанов, кадър БНТ

Според лидера на ВМРО Красимир Каракачанов новият политически проект на Кирил Петков и Асен Василев е „поредният проект за власт – нищо повече“. Той разкритикува лидерите на „Промяната продължава“, че въпреки че говорят за почтеност, все още не са отговорили на много въпроси, свързани с тях самите и с политиката, която смятат да следват.

„Конституцията е ясна – не може да бъдеш министър с двойно гражданство. Подобен казус имахме с Георги Пирински, Жорж Ганчев“, коментира Каракачанов относно казуса с канадското гражданство на Кирил Петков.

„Не смятате ли, че е нормално, ако искаш да реализираш някаква политическа идея да се опиташ да направиш някаква нормална политическа формация и да се явиш на изборите, а не да тръгваш да предлагаш на една, втора, трета формация“, попита още лидерът на ВМРО.

„Когато преговаряхме с ГЕРБ като коалиция, нещата се случваха много просто“, обясни Каракачанов. „Макар че имахме доста различия помежду си, просто седнахме на една маса, извадихме програмата, с която се бяхме явили на изборите, седнахме и се разбрахме от нашата и от тяхната програма кои са най-важните неща за обществото. В интерес на истината, една седмица спорихме, докато направим една обща програма за управление“, припомни той.

„Извинявайте, ама по целия свят има коалиции. Проблемът не е в думата коалиция, а че в България отдавна няма истински политически партии“, допълни Каракачанов.

Той коментира и предстоящите избори за президент. Обясни, че ВМРО ще излезе със своя президентска двойка, като в момента в партията се обсъждат имена на кандидати. Призна, че самият той също е получил номинация, но обмисля решението си дали да поеме тази отговорност.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html