вторник, 7 май 2024 г.

Мая Манолова първа запяла в хора на почтените на Петков и Василев

„С този проект мнозинството на промяната в следващия парламент ще стане по-осезаемо. Ние първи настояхме за търсене на съгласие между формациите на промяната, това е пътят за сформираме за мнозинство на почтените. Това е формацията, която да не допусне ГЕРБ във властта”, каза Манолова. Тя заяви, че целите на ИБГНИ и Промяната продължават да са идентични, като разликата е в по-широкия социален елемент в тяхната програма.

Според Манолова и на предишните избори социолозите са поставяли под въпрос участието им в парламента.
„Следим проучванията, дават ни около 4% и на предишните избори имаше социолози, които твърдяха, че няма да влезем. Ние се утвърдихме като субект, който има място в парламента. Ние сме силна група и внесохме важни законопроекти”, каза Манолова. Тя изрази задоволство, че Петков и Василев са приели протегнатата ръка за общи действия в бъдеще.

Манолова наистина първа заговори за „коалиция на почтените“ още преди изборите на 4 април:

„Рaдeв мoжe дa e cпoйкa зa eднo oбeдинeниe нa пoчтeнитe, кoeтo cлeд избoритe дa прeрacнe в мнoзинcтвo нa пoчтeнитe в cлeдвaщия пaрлaмeнт. Прeди пaрлaмeнтaрнитe избoри e нужнo oбeдинeниe нa дeмoкрaтичнитe фoрмaции извън пaрлaмeнтa. Прeди избoритe грaждaнитe имaт нуждa oт прeдвидимocт и яcнoтa, кoитo дължaт вcички cубeкти, кoитo щe учacтвaт в cлeдвaщитe избoри, включитeлнo в кaкви кoнфигурaции бихa и нe бихa учacтвaли. Тoвa, кoeтo кaзa прeзидeнтът днec, хoрaтa oчaквaт дa e кaзaнo oт пoлитицитe, ocoбeнo oт тeзи, кoитo щe ce явявaт нa избoри“, заяви Манолова.

Сега тя се опитва да осребри авторското послание с коалиция от „трите партии“. Коя ли ще е третата?

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html