понеделник, 6 май 2024 г.

„Левски“ не можа да вкара на най-слабата защита в елита

„Левски“ направи 0:0 с ЦСКА 1948, след като не можа да вкара на най-слабата защита в елита. Треньорът на „сините“ Станимир Стоилов се завърна на „Герена“ след близо 13 години, а тимът му беше горещо подкрепян от трибуните.

Домакините отправиха повече точни удари, но така и не успяха да преодолеят родния национал Даниел Наумов, който се прояви решително на няколко пъти при удари на Марин Петков, Билал Бари и Борислав Цонев. От другата страна, ЦСКА 1948 нямаше толкова сериозни възможности, но все пак си тръгна с точка и вдъхновената публика на „Герена“, която подкрепяше неистово любимия тим. За Николай Киров това също бе втори пореден мач без поражение след идването от „Арда“ – в предишния кръг „червените“ надиграха „Ботев“ (Враца) у дома с 5:1.

„Левски“ заема десетата позиция с осем точки, на три пред днешния съперник, който е предпоследен в таблицата.

„Мисля, че отговорихме на нивото на феновете. Доволен съм. До 70-ата минута контролирахме и топката, и мача. Имахме положения, но не успяхме да ги реализираме. Бързо превключвахме от фаза защита в атака. Не съм очаквал, че може да играем толкова уверено и с такава точност. Не давахме възможност на противника да контраатакува. Направихме огромна стъпка напред. За първи път „Левски“ не допусна гол. Вратарят на противника показа добро ниво. Ако трябва да съм честен, имах сериозно вълнение след появата на стадиона, най-вече от позитивизма у нашите привърженици, който се е запазил с годините. Непокътнати са останали феновете, които са стожер на левскарщината“, заяви Стоилов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html