понеделник, 6 май 2024 г.

Нинова върна неизпълнения мандат на президента, той й пожела успех на изборите

„Искам да ви поздравя за отговорния подход към преговорите по съставяне на правителство в рамките на третия мандат. Уви, чакат ни нови избори и нови преговори. Вярвам, че БСП ще бъде отново оперативен участник в тях и ви пожелавам успех на предстоящите избори.“ С тези думи президентът Румен Радев посрещна на „Дондуков“ 2 соцлидерката Корнелия Нинова и представители на парламентарната група на „БСП за България“, на която връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на 46-ото Народно събрание. Така държавният глава трябва да разпусне парламента и да насрочи нови избори – трети от началото на годината.

Президентът използва случая, за да благодари на министрите и зам.-министрите социалисти в служебното правителство, които с отговорната си работа заслужили доверието на хората.

Националният съвет на социалистите взе решение БСП да върне мандата и да не излъчва министър-председател.

„Положихме максимални усилия за разум, диалогичност и отговорност и пред държавата, и пред народа в този момент, но не срещнахме подкрепа от ИТН, ДБ и ИБГНИ“, с тези думи Корнелия Нинова върна неизпълнен третия мандат.

„Благодаря! Става историческо – втори пореден неизпълнен мандат“, отвърна й Радев, след като пое папката.

Държавният глава Румен Радев връчи третия мандат за сформиране на правителство на „БСП за България“ на 27 август. Тогава лидерът на социалистите Корнелия Нинова заяви, че парламентарната група ще положи всички усилия, за да бъде създадено правителство, тъй като страната ни е изправена пред кризи.

 

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html