вторник, 7 май 2024 г.

Борисов пита: Защо Тошко Йорданов мълчи като мафиот?

кадър Фейсбук

„Защо г-н Йорданов, който говори за ГЕРБ, че е мафиотска структура, като истински мафиот мълчи дни наред и чак вчера споделя за този колосален подкуп от половин милион за депутат?“

С този въпрос се обърна през медиите днес лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов по повод разразилия се вчера скандал и обвиненията на парламентарния бос на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов към зам.-председателката на парламента от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Татяна Дончева. Йорданов разкри в интервю за БНР, че Дончева опитала да предизвика разцепление в групата, като убеждавала депутати от „Има такъв народ“ да подкрепят правителство с третия мандат с обещание да станат министри, като е предлагала и по 500 хил. лв. на всекиго от тях.

„Татяна Дончева е човекът, който, когато се говореше, при кой ще е третият мандат, тръгна да обикаля част от нашите депутати, да им предлага да напускат парламентарната група, да взимат други с тях, час от лицата на нашата парламентарна група, които да станат министри, обещавайки им министерски кресла и включително е драскала на едни листчета – половин милион ще ти дам. Човекът, с който е водила разговора от наш’те, с конкретни имена, кого трябва да дръпне – Ива Митева, Хиновски, т.н. Тоя човек ще излезе на детектора на лъжата да го потвърди“, каза Йорданов.

Не знам как не ви е интересно това на вас, обърна се Бойко Борисов към репортерите, представяте ли си това да се беше случило с нашата партия, какво чудо щеше да бъде, антикорупционни фондове, това щеше да е нещо страшно.

„Цитирам дословно, че заместник-председателят на парламента пише на листче, така както Пламен Узунов с торбичките, махат телефоните, взимат торбичките, листчето във вътрешния джоб. Пише на листче за депутат по половин милион. По моята сметка им трябваха 30 депутата, за да направят правителство. 30 по 500 прави 15 милиона ресурс. Откъде?!“, попита Борисов.

Г-жа Митева (председателката на парламента Ива Митева – бел.ред.) беше брутално наритана пред всички. Чудя се как този пазител на правото министър Рашков (служебният МВР министър Бойко Рашков – бел.ред.), че си намразих името покрай него, как не прати ДАНС. Той казва, че на листче, пред камери. Кой е този депутат? Къде е това листче, къде се случи това?“, поиска да знае Борисов. Според него затова се говорело за правителство на  „Изправи се БГ! Ние идваме!“ – с купените депутати.

„Защо ги прикриваш тези хора?“, обърна се Борисов отново към Тошко Йорданов. „Кой плати да се свали охраната на патриарха и главния прокурор, за да ги направи лесна мишена, мен не ме е страх, кой плати и колко? Защо Капон, Хаджигенов, Мая и неслучайно Христо Иванов мълчат по този въпрос. Заместник-председател дава по половин милион за депутат. Всичките тези антикорупционери или протестни партии, ако хората ги харесваха, нямаше да са последни на всички избори. Ще коментираме само кога, на кой и как ще повдигат обвинения. Този скандал няма да го оставим да се замете под килима“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

Според него президентът Румен Радев е отговорен. „Той е техен баща, дава им задачи с определени срокове, разпорежда се с тях, както си иска. Колко време чакаме да разберем икономическият министър канадски гражданин ли е или не е? Аз съм веднага да променим Конституцията и двойното гражданство, за мен правеха закони да не мога да съм председател на партия като кмет. Представяте ли си какво е изсипано срещу нас, за да купиш депутат срещу половин милион“, продължи Борисов.

В държавата има само хаос, скандали и корупция, констатира бившият премиер.

По думите му смъртната заплаха към шефката на НС Ива Митева била измислица, за да се отклони вниманието от истинските проблеми.

Според Борисов миграционната политика на служебния кабинет била провал. Той посочи, че с Гърция нямаме ограда на границата, а натискът от там бил по-голям. „Причината за провала не е оградата, а загубеният диалог с Брюксел. Аз бях мостът между Турция и Брюксел да се изплащат парите за съвместната охрана на границата. Тези милиарди евро“, категоричен бе Борисов. „Ако не знаят как да питат, ще им кажа“, подчерта той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html