понеделник, 6 май 2024 г.

Тошко Йорданов: В следващия парламент ще има редовно правителство без ГЕРБ

В следващото правителство ще има редовен кабинет без ГЕРБ. Това каза от трибуната в Народното събрание Тошко Йорданов – председател на ПГ на „Има такъв народ“.

„Не се правя на пророк, но все си мисля, че в следващия парламент ще има редовно правителство и в него няма да участва ГЕРБ. И сега, понеже казахте, че някой обижда партии, а нямаше такова нещо. Сега ще има, аз ще обидя партия ГЕРБ и ще кажа, че те са мафиотска структура”, допълни още Тошко Йорданов.

Ива Митева му направи забележка след изказването.

След коментара му, от ГЕРБ настояха той да бъде отстранен от заседанието на парламента. „Това е безсилие. Когато си безсилен, когато си несъстоятелен, започваш с обидните квалификации. Госпожо председател, съчувствам ви, не позволявайте на хора, облечени с тениски, дошли тук все едно са на фитнес, да дават квалификации на нашата партия. Защото нито сме мафиоти, нито мутри, нито каквото и да било. Не знам какво толкова ви е смешно, хората ще ви накажат на следващите избори”, отвърна Александър Иванов от ГЕРБ.

„Председателят може да отстрани за повече от едно заседание, но не повече от три народен представител, който оскърбява Народното събрание. Господин Йорданов оскърби Народното събрание като два дни поред нарича една парламентарна група с различни прилагателни. Моля ви наложете по-тежко парламентарно наказание от забележката, която не чухме категорично да бъде наложена от вас. Г-жо председател, в противен случай се следва един прецедент, който в никакъв случай не води до доверие в тази институция, до доверие в народните представители и в парламентаризма“, допълни  Десислава Атанасова.

„Сега продължаваме да правим циркове. И аз съм емоционален, и аз излязох извън нервите си. Какво правите, бе, господа? Упражнявате си мъжкото самочувствие върху един топ юрист ли, бе? Това ли правите”, коментира Филип Станев от „Има такъв народ”.

След като Ива Митева отхвърли молбата на ГЕРБ да накаже Йорданов, парламентарната група на партията напусна парламентарната зала. Останалите депутати преминаха към

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html