понеделник, 6 май 2024 г.

„Левски“ разплака Мъри при 2:1 със „Своге“

„Левски“ победи с 2:1 „Спортист“ (Своге) в приятелска среща, играна на стадион „Георги Аспарухов“. Това бе и неофициалният дебют на новия треньор на „сините“ Станимир Стоилов, който се завърна на „Герена“ след 13 години. Мъри даде шанс за изява на новото попълнение Димитър Костадинов, който подписа часове преди мача, а двубоят от трибуните изгледа и друго очакван нов футболист в селекцията на „сините“ – панамският защитник на „Етър“ Хосе Кордоба.

„Левски“ удари две греди и закономерно поведе в резултата малко след началото на втората част. Точен от дузпа бе Георги Миланов. В 66-та минута Любомир Тодоров покачи на 2:0, а в самия край на срещата гостите реализираха почетно попадение чрез Иво Харизанов, който се разписа с глава след ъглов удар.

„Прогнозата ми беше, че мачът ще завърши 2:2. Първият ми престой започна с 2:2. Виждам положителни неща, но и проблеми. По най-бързия начин трябва да оправим играта в защита, да играем правилно и добре, да подобрим динамиката. Фаза “атака” е твърде далеч. Сега трябва да минем на урок №1. Благодаря на хората, че идват на тренировки и мачове. Потекоха сълзи – моментът за мен е доста емоционален и хубав. „Левски“ беше на дъното и няма накъде, трябваше да поемем нещата. Най-важно е хората да си обичат отбора. Твърде малко играха децата, изобщо не съм тренирал с тях. Ще започнем да работим с младите, за да видим тяхното израстване. Има някои млади, които тренират с първия отбор. Имат потенциал, но значително трябва да си подобрим нивото. Трябва да започнем от А и Б, доста сме изостанали в игрови план”, заяви Мъри след мача.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html