понеделник, 6 май 2024 г.

Алея на книгата стартира с призив за 9% ДДС

Снимка: Алея на книгата

Над 120 от водещите български издателства и книготърговци ще представят свои нови и подбрани заглавия в близо 50 шатри, разположени на пешеходната част на бул. „Витоша” и в парковото пространство пред НДК. Изложението ще продължи от 6 до 12 септември, всеки ден от 10:00 до 20:00 часа. 

„9% ДДС върху книгите за по-четяща и по-образована нация” е мотото, под което тази година ще се проведе Алея на книгата – София. Всички посетители ще получат листовки с информация за кампанията и защо е важно да бъде запазена намалената ставка на ДДС върху книгите, която беше въведена като временна мярка на 1 юли 2020 г. със срок до края на 2021 г. Във връзка с това Асоциация „Българска книга” стартира и петиция за превръщането на мярката в постоянна и за подкрепа на книгите и четенето, съобщават организаторите от асоциацията „Българска книга“ (АБК).

Литературният кът на Алеята, който всяка година е сцена на разнообразната Културна програма със свободен достъп, включваща премиери на книги, срещи с автори, издатели и преводачи, събития за деца, ще очаква читателите и приятели на книгите също на нова локация. Жълтата шатра ще бъде позиционирана на пешеходната „Витошка”, в близост до пресечката с ул. „Солунска”.

Официалният старт на Алея на книгата – София ще бъде даден на 6 септември, понеделник, в 17:00 часа в Литературния кът с приветстващи слова от страна на организатора Асоциация „Българска книга” и официални гости

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html