сряда, 8 май 2024 г.

Роналдо парафира с „Юнайтед“ за 2+1 г.

„Манчестър Юнайтед“ финализира трансфера на Кристиано Роналдо, съобщиха „червените дяволи“ на клубния си сайт. За 36-годишния португалец това ще бъде втори престой на „Олд Трафорд“. Той игра за тима и между 2003 и 2009 г., когато спечели веднъж Шампионската лига и три пъти титлата на Англия, а сега бе купен от „Ювентус“ срещу сумата от 15 млн. евро, плюс още 8 млн. под формата на бонуси при определени условия. Португалецът е петкратен носител на „Златната топка“ и има общо 30 трофея в кариерата си, а сега парафира договор за 2+1 години с „червените дяволи“.

„Манчестър Юнайтед“ е клуб, който има специално място в моето сърце. Умилен съм от хилядите съобщения, които получих за своето завръщане. Нямам търпение да играя отново на „Олд Трафорд“ и да видя пак феновете ни. Ще се присъединя към отбора след края на паузата за национални отбори. Дано имаме много успешен сезон“, заяви Роналдо пред клубния сайт. Мениджърът на тима Оле Гунар Солскяер също коментира трансфера.

„Няма думи, с които да опишеш Кристиано. Той е не само прекрасен играч, но и велико човек. За да имаш желание и способност да играеш на най-високо ниво за толкова дълъг период, е необходимо да си много специален човек. Не се съмнявам, че той ще продължи да впечатлява и опитът му ще бъде жизненоважен за по-младите в отбора. Завръщането на Роналдо демонстрира уникалността на този клуб и съм безкрайно щастлив, че той се прибира у дома“, доволен е мениджърът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html