сряда, 8 май 2024 г.

Асен Василев: Виждам смисъл страната да се развива като през последните месеци

Виждам смисъл в това страната да продължи да се развива в посоката, която беше зададена през последните няколко месеца. Това каза пред журналисти служебният финансов министър Асен Василев, цитиран от „Фокус“.

„Какво да обмислям? В момента съм финансов министър, имам основни задачи, които решавам – как да съберем данъците и да напълним хазната. Когато спра да е занимавам с тези основни задачи, ще си почина и ще реша с какво друго да правя в живота си“, обясни Василев

На въпрос обсъждали ли са политически проект с Кирил Петков, финансовият министър посочи: „С министър Петков говорим по много теми, приятели сме от 15 години“.

„Виждам смисъл в това страната да продължи да се развива в посоката, която беше зададена през последните няколко месеца. Това по какъв начин да бъде реализирано най-добре не може да стане с щракане на пръсти, за ден, за два, за три. Трябва да се помисли много внимателно. Това е много тежка отговорност, ако въобще тя ще бъде поета. Не мога да кажа днес или утре – да, правя нещо или не, не правя. Когато съм готов, когато съм взел решение, когато сме обмислили дали такова нещо би било смислено да се направи, дали може да се случи и как, бъдете сигурни ще кажем“, каза още Асен Василев.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html