сряда, 8 май 2024 г.

ЦСКА превзе „Тича“ за трета поредна победа

ЦСКА победи с 1:0 „Черно море“ на „Тича“ в мач от шестия кръг на Първа лига. Голът вкара Жорди Кайседо, а гостите завършиха с 10 човека след втори жълт картон на Жозе Гомеш. Така тимът на Стойчо Младенов продължава да е със 100-поцентов актив от началото на сезона. С три победи от три мача столичани са шести в класирането. За „моряците“ това бе първо поражение и те останаха втори с 13 точки.

Домакините започнаха по-активно и създадоха на няколко пъти напрежение в наказателното поле на съперника. В 7-ата минута вратарят на ЦСКА Димитър Евтимов спря коварно центриране на Цветомир Панов, което отиваше към Зе Гомеш. Последва удар на Живко Атанасов, който излезе в аут.

ЦСКА постепенно се съвзе и в 22-рата минута след шут на Чатакович топката кацта върху напречната греда. В 30-ата минута Пабло Гарсия стреля от воле, но Димитър Евтимов реагира блестящо и изби в корнер. В 40-ата минута стражът на „моряците“ Георги Георгиев отрази удар на Хамза Чатакович. В 47-ата минута Стефан Велев шутира, вратарят Евтимов изби топката и тя отиде към голлинията, но Лам я изчисти в корнер. Две минути по-късно Андраде отправи удар и отново Евтимов изби.

„Черно море“ стоеше по-добре на терена, но противно на логиката получи гол. В 61-вата минута Греъм Кери подаде прострелно от левия фланга и Жорди Кайседо отклони отблизо топката в мрежата – 1:0 за ЦСКА. В 72-рата минута Цветомир Панов премина през защитата на ЦСКА отляво и даде успореден пас за Жозе Гомеш, но нападателят на „Черно море“ се размина с топката. Веднага след това домакините останаха с 10 души. В 73-тата минута Зе Гомеш извърши глупав фаул срещу Мазику и бе изгонен с втори жълт картон.

До края на срещата Черно море опита да стигне поне до изравняване на резултата, но не успя.

„След тези 120 минути и липса на опции мачът се превърна в тежък. Класата в завършващата си пролича. Тя донесе победата. Отборът отново показа мъжество, дух и характер. Бяхме бавни, мудни и тромави заради мача с Пилзен. Единственото ми притеснение беше, че каквото и да се случи при негативен развой, не можем да реагираме – в дефанзивен план или да засилим атаката. Искам да благодаря на момчетата. Те ще дават максимума от себе си. Днес отново бяха подкрепяни от нашите верни фенове. Надявам се, че ще можем да привлечем двама-трима футболисти по време на паузата“, заяви треньорът на „червените“ Стойчо Младенов след мача.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html