сряда, 8 май 2024 г.

„Лудогорец“ подписа с национал на Ангола

„Лудогорец“ направи трансферен удар в навечерието на мачовете от групите на Лига Европа, съобщиха от клуба. Десеткратният шампион привлече национала на Ангола Мануел Луис да Силва Куфамана – Шоу. Дефанзивният халф бе собственост на „Лил“, като за последно игра един сезон под наем в „Боависта“. Шоу вече е в България, минал е медицинските тестове и днес започва тренировки в Разград.

През миналия сезон 21-годишният полузащитник бе твърд титуляр в „Боависта“, като записа 31 мача. Година по-рано Шоу игра за друг португалски отбор – „Беленензеш“, с чийто екип има 24 мача. Халфът е и неизменна част от националния отбор на Ангола, като за последните два сезона има 18 мача.

„Трансферът в „Лудогорец“ е голямо предизвикателство. Вярвам, че ще се докажа и ще помогна на отбора в борбата му за спечелване на трофеите. „Лудогорец“ е марка в Европа и аз съм щастлив, че ще продължа кариерата си в клуба“, заяви Шоу. Той е шестият нов футболист за шампионите този сезон. Преди него в тима бяха привлечени Серджио Падт, Клод Гонзалвеш, Игор Пластун, Дорин Ротариу и Шакил Пинас.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html