четвъртък, 9 май 2024 г.

„Лудогорец“ в група с „Брага“ и „Цървена звезда“

„Лудогорец“ ще играе с „Цървена звезда“ в Лига Европа. Българският шампион и представителят на Сърбия попаднаха в група F заедно с португалския „Брага“. Четвъртият отбор е „Мидтиланд“ от Дания. И трите отбора са стари познайници за разградчани. Българският тим беше поставен в трета урна на жребия, след като в предишните години неизменно беше във втора.

„Лудогорец“ вече е срещал „Цървена звезда“ в европейските турнири. Това се случи през сезон 2016/17 в квалификациите на Шампионската лига, където и двете срещи завършиха 2:2, а българският тим се класира напред след продължения. Тимът от Разград е играл и с „Брага“ в групите на Лига Европа през сезон 2017/18. Тогава българите завършиха 1:1 в Португалия и победи с 2:0 в Разград. Срещу „Мидтиланд“ „Лудогорец“ има един мач – поражение с 0:2 в квалификациите на Шампионската лига през миналата година.

Това е шесто участие на българския шампион в групите на втория по сила турнир на УЕФА, като за пета поредна година „Лудогорец“ е в турнира. През сезон 2013/14 тимът от Разград излезе от групата и стигна до осминафинал, което за момента остава и най-доброто му класиране. Турнирът започва на 16 септември, финалът е на 18 май 2022 г. на стадион „Рамон Санчес Писхуан“ в Севиля.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html