сряда, 8 май 2024 г.

От БНТ да бяха давали кебапчета, а не Слави!

 

Иво ДИМИТРОВ

 

Българската национална телевизия, която се издържа с парите от моите и вашите данъци, пренарежда програмата си, за да излъчи интервю със Слави Трифонов. В това нямаше да има нищо шокиращо, ако въпросният Слави беше президент, премиер или председател на Народното събрание. Въпреки че и тогава щеше да ни е малко напрегнато и притеснено, тъй като подобни сериозни промени се правят в много важни ситуации за държавата.

Сега обаче положението е много различно. Знаковият водещ на „Панорама“ Бойко Василев прекъсва отпуската си, ангажират се екипи, изместват се предавания и се дава време в праймтайма на шоумен, попаднал в политическия мейнстрийм благодарение на все по-голямото оскотяване, на засилващата се интелектуална немощ на населението и на застрашителното намаляването на процента на автентична българска интелигенция.

До преди година-две разни патриоти, демократи и кандидати да ни оправят живота стигаха до две-три кебапчета и бира в махалите, но само преди избори. Никога обаче не са ни пренареждали националния ефир, за да видим някакъв си политически фарфарон. Не, че не сме му се нагледали 20 години от ефира на Би Ти Ви в зле изиграната му роля на водещ. Но Би Ти Ви е друга бира – тя е частна и може да си пуска, ако иска и Йоло Денев да й прави шоу.

В сегашния случай смятам, че са преминати всякакви граници на нормалност, а режисьорите на зле продуцирана политическа комедия дел арте показват пълна липса на талант. Затова им лъсват задниците и зависимостите – и на шефове на телевизията, и на техните кукловоди. Хайде сега да ми обясняват, че Слави няма нищо общо с ДПС. Защото и бездомните кучета в центъра на София надушват, че турскосинята партия дърпа конците на БНТ. И появата на Трифонов не е нищо друго освен кризисен пиар на новата политическа еднодневка, която започна да се разлага по-рано, отколкото очакваха създателите й.

Иначе на „Сан Стефано“ би било по-ефективно да раздават кебапчета и бири и директно да агитират за ИТН и Слави, отколкото да променят програмната схема, за да пласират Трифонов. А той няма как да блесне, след като близо 30 години е бил  посредствен имитатор.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html