сряда, 8 май 2024 г.

Десислава Атанасова: ГЕРБ ще бъдат в залата и ще гласуват против правителството

 

„ГЕРБ ще бъде в залата и ще гласува против правителството.“ Това заяви лидерът на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова пред БНТ, потвърждавайки вече заявената позиция на партията.

Тя изрази и политическите мотиви да не подкрепят новия кабинет, независимо кой ще е носител на третия мандат.

„Тези, които утре ще получат мандат, не водят конструктивни разговори, не виждаме в парламента никакъв консенсус по различни теми. Сега е моментът тази алтернатива, която се демонстрираше, да поеме отговорност. ГЕРБ не полза пленарните игри за някаква демонстрация. ГЕРБ е единствената партия в опозиция в 46-то НС. Явно само ГЕРБ трябва да бъде изчегъртана, всички други са се групирали някак “ коментира тя.

Атанасова потвърди, че днес групата ще гласува „въздържал се“ по актуализацията на бюджета заради редица забележки. „Нашата ПГ ще се въздържи от подкрепа на бюджета, има неясни параметри, нямаме отчет за приходите към момента.“

Тя подчерта, че ГЕРБ са единствената политическа сила, която е обявила предпочитана дата за избори „две в едно“ и това е 7 ноември – първи тур, 14 ноември – втори тур.

„21 ноември трябва да е последната дата за президентски избори. Смятаме, че 7 ноември е удачна дата, за да не е балотажът в последния момент. Ние сме единствената ПГ, която обяви датата, всички останали мълчат – не знам дали някакви договорки или сметки си правят“, коментира Атанасова.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html