понеделник, 6 май 2024 г.

България срещу Швеция на 1/8-финал на Евроволей

Женският ни национален отбор по волейбол спечели група В на европейското първенство по волейбол за жени в Пловдив. „Лъвиците“ сразиха Полша с 3:1 (-18, 21, 21, 23) в последния пети мач от груповия етап. До този момент „Дружината“ нямаше поражение. На 1/8-финалите „лъвиците“ ще срещнат Швеция. Мачът е на 28 август в Пловдив.
Скандинавките ще излязат в ролята на аутсайдер, станал четвърти в група D. При нов наш успех ще се изправим срещу победителя от Германия и Нидерландия. Бундестимът единствен ни победи драматично с 2:3 гейма на турнира досега. Шансовете ни за участие на финалната четворка в Белград следващата седмица определено се увеличиха, след като се разминахме с Турция и нов дуел с Полша.

След триумфа в „Колодрума“ капитанката ни Елица Василева благодари на феновете. „Благодаря на публиката за емоциите. Те ни дават много и трябва да знаят, че тяхната подкрепа в тежки моменти ни помага да излезем от трудни ситуации. Благодаря им. Прекрасен мач за всички нас, борихме се докрай и заслужихме победата“, заяви опитната посрещачка. „След първия гейм трябваше да се ядосаме и очевидно го направихме. Мобилизирахме се максимално, след като ни поведоха във втория гейм. В четвъртък почиваме и започваме да се готвим за мача си от осминафиналите“, завърши Елица.

1/8-финални двойки:
28 август (събота)
БЪЛГАРИЯ – Швеция
Нидерландия – Германия
29 август (неделя)
Турция – Чехия
Полша – Украйна
Сърбия – Унгария
Русия – Хърватия
30 август (понеделник)
Италия – Франция
Белгия – Беларус

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html