понеделник, 29 април 2024 г.

Отбор от Молдова ще играе в групите на Шампионската лига

Отборът на „Шериф“ (Тираспол) влезе в историята, след като стана първият молдовски отбор, който се класира за групите на Шампионската лига. Тимът направи нулево равенство като гост на „Динамо“ (Загреб), но това се оказа достатъчно за триумфа, след като преди седмица футболистите на старши треньора Юрий Вернидуб сразиха хърватския гранд с 3:0. В квалификациите на турнира „Шериф“ елиминира последователно албанския „Теута“, арменския „Алашкерт“ и сръбския „Цървена звезда“, преди да се изправи срещу „Динамо“. Хърватите бяха сочени за абсолютен фаворит, но допуснаха една от най-срамните си загуби преди седмица, а сега само затвърдиха провала.

Напред продължава и „Шахтьор“(Донецк), който елиминира „Монако“ след продължения в реванша. В редовното време французите се наложиха с 2:1 и изравниха общия резултат от двата мача, но куриозен автогол в 114-ата минута на Рубен Агилар донесе крайния успех за украинците.
В групите е и РБ (Залцбург). Австрийският гранд за втори път победи с 2:1 „Брьондби“. Отборът на Матиас Ясле вкара два гола до 10-ата минута в Копенхаген и след това успя да удържи преднината си, въпреки че датчаните върнаха едно попадение в средата на втората част.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html