сряда, 8 май 2024 г.

„Лудогорец“ би „Малмьо“ с 2:1, но продължава в Лига Европа

„Лудогорец“ победи, но не успя да отстрани „Малмьо“. Разградчани се наложиха с 2:1 на „Хювефарма Арена“ в Разград, но след загубата с 0:2 в първия мач, отпаднаха. Тимът на Валдас Дамбраускас си осигури място в групите на Лига Европа, докато шведите ще се подвизават в групите на Шампионска лига.
Антон Недялков в 10-ата и Пиерос Сотириу от дузпа в 60-ата минута бяха точни за „Лудогорец“. За „Малмьо“ се разписа Велко Бирманчевич в 42-ата минута.

„Не ни стигна да вкараме още един гол. Мисля, че дадохме всичко от себе си, играхме фантастично. Когато искаш да победиш, поемаш рискове. Не смятам, че е провал за нас, че не се класирахме. Остава ни да играем в Лига Европа и да стигнем максимално далеч, да се представим добре и да ни уважават като отбор“, каза след срещата капитанът Недялков.

„Не ни достигна още един гол. Дадохме всичко от себе си. Един гол ни раздели от продължение и евентуално продължаване. Мачът беше равностоен, но малшанс за третия гол, че не дойде. Мисля, че дузпата вдигна духа на отбора ни, но жалко, защото бяхме много близо. Не трябва да навеждаме глави, а да бъдем горди. Всички се раздадохме на терена. Не е лесно да се върнеш от 0:2, ние почти го направихме. Накрая Малмьо успяха да забавят времето и си изиграха добре картите. Мисля, че „Лудогорец“ много ще израсне и ще видим отново луди вечери в Лига Европа”, каза Кирил Десподов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html