вторник, 7 май 2024 г.

ДПС и „Демократична България“ се изясняват за кръга „Капитал“ и „Мили-Ванили“

 

ДПС и Демократична България отново си размениха остри реплики за кръга “Капитал” и кой е в ролята на “Мили-Ванили”. Повод стана изслушването на транспортния министър Георги Тодоров в парламента на тема разширяването на канталите във варненското пристанище, където е и ТЕЦ „Варна“ – собственост на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Заради изтичане на работното време на парламента, чиито заседания по график приключват в 14,00 часа, министърът имаше само 30 минути за изказването си, а от „Демократична България“ не останаха доволни от дадената информация.

“Разказана ви бе една корупционна схема с г-н Доган, пък вие рецитирате Търговския регистър”, обърна се недоволен депутата Ивайло Мирчев към служебният транспортен министър. Мирчев показа карта на варненското езеро и посочи, че цялото удълбочаване на каналите било до пристанището на Доган.

“Години наред едни от най-големите български предприятия искаха това удълбочаване да го има, но не се случи. След като г-н Доган си купи теца, българската държава рязко отдели едни 400 млн.лв. за удълбочаването”, продължи Мирчев.

“Българският Мили Ванили в бизнеса е г-н Доган. Фасадно прави бизнес, обаче отзад държавата върши цялата работа”, каза още депутатът от ДБ.

Репликата му бе в отговор на изказване на депутата от ДПС Йордан Цонев във вторник по Нова тв, че „Мая Манолова и “Демократична България” се държат като “Мили Ванили” – те танцуват, а отзад пее Прокопиев.“

Халил Летифов от ДПС отвърна на Мирчев като показа издание на в. “Капитал”. “Тази медийно-олигархична НПО група да определя дневния ред на българския парламент е фасадна демокрация, това се нарича задкулисие”, каза Летифов.

Шефката на парламента Ива Митева прекрати спора, тъй като времето на пленарното заседание изтече.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html