четвъртък, 9 май 2024 г.

Хората на Слави гледат сеир за третия мандат, но дали само гледат?

Партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ обяви тази седмица, че повече няма да води никакви преговори за съставяне на правителство и минава в опозиция. В същото време от изказвания на отделни депутати става ясно, че хората на Трифонов май не са отхвърлили всяка надежда в този парламент да има правителство. Какво обаче чакат?

„Да видим какво ще е предложението“, каза пред Нова телевизия депутатът от „Има такъв народ“ Димитър Гърдев.

„Водят се преговори за трети мандат. Но ние няма да участваме в правителства с партиите на статуквото – БСП, ДПС, ГЕРБ. Ако носителите на третия мандат се обърнат за подкрепа към някоя от тези три партии, могат да направят правителство, но ние ще бъдем опозиция“, категоричен бе Гърдев.

И все пак депутатът не отхвърли напълно възможността да имат участие под някаква форма, макар и те да не знаят все още каква може да е тя. „Няма взривяване на мостове. Ние сме диалогични. И в комисиите също по този начин подходихме. Нека не спекулираме, не знаем кой ще е мандатоносителя, какво ще е предложението, дали изобщо ще се стигне до трето предложение“, изказа се многозначително Димитър Гърдев.

По думите му „в политиката всичко е възможно“, а ако „Има такъв народ“ бъдат запитани за подкрепа за съставяне на правителство, което не включва „партиите на статуквото“, то предложението би могло да бъде разгледано.

Въпреки различията, оформили се в последните седмици, „Има такъв народ“ възприема т.нар. „партии на протеста“ – „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“, като свои естествени партньори, заяви Димитър Гърдев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html