четвъртък, 9 май 2024 г.

Служебният кабинет прави партия и се коалира с „Демократична България“

Снимката е от страницата във Фейсбук на кмета на „Слатина“ Георги Илиев

 

Служебният кабинет с главно действащо лице икономическия министър Кирил Петков са уговаряни да направят партия, научи „Антени“ от източник, близък до „Демократична България“. Това щяла да е и неофициалната партия на Румен Радев, която ще работи за негови „проекти“, примерно президентска република.

В Мрежата върви масирана рекламна кампания за Кирил Петков за поста министър-председател. Покрай това широко се рекламира и частният бизнес на икономическия министър

Фенове на Христо Иванов подхвърлят идеята и тя вероятно е обсъждана в средите на т.нар. протестни партии. Съпредседателят на ДБ  не крие симпатиите си към служебните министри и президента Румен Радев. Иванов обаче е силно атакуван от привърженици на ДБ заради готовността да се съберат с БСП в кабинет.

В групата „Демократична България“ – привърженици последовател на партията с аватар „цветан мих“ е направил Следното предложение:

„Служебното правителство прави партия и след изборите се коалира с ДБ  и ИСНИ. Как ви се струва?“

Георги Илиев публично изповядва чувствата си във Фейсбук към лидера на „Да България“ и министър Кирил Петков въпреки че е кмет на столичната община „Слатина“ и би трябвало да позагърби партийните пристрастия. Неговото послание е недвусмислено:

„Пишете, че съм “заслепен от Христо Иванов” и че трябва да “сменим лидера”.
Моля ви да помислите върху следните факти:
Освен всичко, което е направил за правосъдната реформа, той е човекът, който през 2017 г. успя да убеди мен, Кирил Петков и още над 100 хиляди българи да се политизираме.
Сега сме 4 пъти повече и благодарение на неговите целеустременост и постоянство, продължаваме да растем.“

Георги Илиев се е представил като „баща, предприемач, активист, след местните избори 2019 г. – политик“

Въпросът е, че другата половинка от коалицията „Демократична България“ – Атанас Атанасов и неговата ДСБ, са в ступор по отношение на тези бъдещи сдружавания. Техни привърженици не крият разочарованието си, меко казано, от некоординираните действия на Атанасов. Във Фейсбук вече съвсем открито се канят да му искат оставката, ако се коалират с Корнелия Нинова или продължи да прикляква пред Слави Трифонов.

Очевидно е, че партийните проекти на Христо Иванов и Кирил Петков може да ги подминат, дето се вика, като експрес малка гара.

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html