сряда, 8 май 2024 г.

Няма да има извънреден конгрес на БФС, насрочиха редовен за 18 март 2022 г.

Футболният съюз отхвърли искането за свикване на извънреден конгрес на 21 септември. От организацията посочиха, че заради голям брой нередовни подписи сред представените от екипа на Димитър Бербатов, не е постигнат минимумът от една трета от всички клубове. Затова пък е насрочен редовен конгрес на 18 март 2022 г., заяви президентът Борислав Михайлов.

Решението е взето на заседание на Изпълнителния комитет на БФС. Свикването му беше оспорено от един от членовете на комитета Петър Величков, който е част от екипа на Бербатов. Според него решенията от това заседание ще са нелегитимни.
„Документацията беше прегледана трикратно – почти 900 страници, от нарочна комисия. Фактите са тези. От 191 клуба – всичките редовни, документацията на 35 не съответства на изискванията“, каза изпълнителният директор Борислав Попов.
На въпрос дали ще се кандидатира за нов мандат, Михайлов каза, че се е върнал след оттеглената оставка, за да довърши настоящия мандат, а след това ще обяви дали ще се бори да продължи на поста.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html