неделя, 5 май 2024 г.

ГЕРБ опровергава Слави: Опозиция ли? Има един куп председатели!

Красен Кралев, кадър бТВ Архив

Бившият спортен министър, а сега депутат от ГЕРБ-СДС, Красен Кралев атакува вчерашната декларация на Слави Трифонов, че партията му „Има такъв народ“ минава в опозиция. Трифонов почти обяви война на всички останали партии в парламента и обеща да бъде „конструктивна опозиция… докато суверенът не реши друго“.

В реакция на твърдението на Слави Кралев пита откога „опозицията“ на управляващите в парламентарна Република България разполага с председател на Народното събрание и откога „опозицията“ има председатели на най-важните парламентарни комисии?

Ето и пълният текст на мнението на Красен Кралев, публикувано в профила му във Фейсбук:

Три бързи въпроса от вчерашния ден:

„❓ Станислав Трифонов заяви във Фейсбук пост, че щял да бъде в опозиция, докато суверенът реши друго.

Откога опозицията на управляващите в парламентарна република България разполага с  председател на Народното събрание? Откога опозицията има председател на най-важните парламентарни комисии:

  1. Комисията по бюджет и финанси
  2. Комисията по правни въпроси
  3. Комисията по енергетика и климат
  4. Комисията по външна политика

5.Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред

6.Комисията за контрол на службите;

7.Комисията по земеделието и храните

8.Комисията по здравеопазването

❓❓ Румен Радев заяви, че “корупционери” обвинявали Кирил Петков заради неговото канадско гражданство. По закон не може човек с различно от българско гражданство да бъде български министър. Но въпросът за гражданството на Петков беше повдигнат първо от партията на Станислав Трифонов. Какво мисли подкрепеният за президент от същата партия – корупционери ли са ИТН или не са?!

❓❓❓ Има вероятност за нови санкционирани български граждани по закона “Магнитски”-това обяви другият харвардски възпитаник Асен Василев. Въпросът е: от Американското посолство ли има теч на информация към финансовия министър, или директно от офиса на Иво Прокопиев?“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html