понеделник, 6 май 2024 г.

Радев адвокатства на Кирил Петков, справил се с „корупционерите“

Атакуват министъра на икономиката, за да обезсмислят и поставят под въпрос легитимността на всички актове на служебния кабинет, заяви днес президентът Румен Радев в първа реакция по повод сагата с гражданството на Кирил Петков.

„Правителството, което назначих, засегна дълбоко интересите на мафията. Осветли и пресече много схеми. Видяхте празните язовири, станаха ясни парите, предплатени за ремонти и строежи на хартия. Видяхте къде отиват кредитите на ББР. Корупционерите търсят формален юридически повод, за да върнат часовника назад към времето на Борисов”, каза Радев.

„Очаквам Конституционният съд да се произнесе на базата на фактите, на базата на отговора на канадската страна“, продължи държавният глава. Петков му гарантирал, че е върнал още през април канадския си паспорт.

Запитан дали е решил на коя партия ще връчи третия мандат, Радев каза: „И на КСНС, и на проведените до момента консултации, парламентарно представените партии показват, че ясно разбират предизвикателствата, пред които е изправена страната. Ще преценя според обстановката и това как ще приключат консултациите и днес“, добави президентът, цитиран от БГНЕС.

Няма място за политиканстване и увъртане. Именно по гласуването на актуализацията на бюджета ще си проличи кои партии работят за хората, подчерта Румен Радев.

„Ще е крайно безотговорно, ако и този парламент не състави правителство и не актуализира бюджета. Това означава, че ще остави следващия служебен кабинет с вързани ръце по време на криза“, каза още той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html