четвъртък, 9 май 2024 г.

Борисов декларира: Нови избори – нова победа за ГЕРБ

кадър Фейсбук

Ако не се състави правителство сега и се проведат нови избори, победата в тях категорично ще е за ГЕРБ, стана ясно от изявление на бившия премиер и лидер на партията Бойко Борисов.

Всички партии да си сменят реториката, препоръча Борисов и обясни, че ГЕРБ не може да бъде изчегъртана. ГЕРБ биха подкрепили кабинет с третия мандат в този парламент, но очакват ясна програма. „Но първо, трябва да се сложи премиер, който знае за какво става въпрос“, уточни Борисов, който бе на посещение в тежко засегнатото от пожар с. Кръстава.

„Нашият кабинет ще го представим само, за да могат хората да сравняват. Искат актуализация – добре. Да кажат за какво“, каза лидерът на ГЕРБ.

„Искам да видя дали в бюджета ще ги има за „Хемус“ парите. Ако ги няма, защо? Не приемам на Радев приказките, че атакуваме Кирил Петков. Атакуваха го „Има такъв народ“, ние внесохме питането. Кой е удачен да остане от служебното правителство? „Има такъв народ“ разнебитиха, буквално, Кирил Петков и Асен Василев, които се смятаха за най-успешни. Тези, които не им спрягате имената, просто не ги знаете, защото нищо не са направили“, отговори Бойко Борисов на въпрос дали служебното правителство трябва да стане постоянно.

„Миграцията е от много години. При Бойко Борисов – нула миграция, години наред. Като ме върнат, няма да има миграция. Като са некадърни, като крият… От един месец е миграцията. Ще има миграция, защото няма външна политика“, заяви още лидерът на ГЕРБ.

Той съобщи, че депутати от партията са отделили близо 120 хил. лв. от заплатите си, за да подпомогнат пострадалите семейства. До края на деня ще бъдат доставени сглобяеми къщи, за да имат подслон. „Това е една трагедия, но щом няма жертви, е поправимо“, каза Бойко Борисов.

Видео: Фейсбук

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html