сряда, 8 май 2024 г.

Обрат на „Герена“ измъкна „Левски“ от дъното

„Левски“ постигна първата победа за сезона. „Сините“ обърнаха „Царско село“ с 3:1 на „Герена“ в мач от четвъртия кръг на първенството.

Нещата за „сините“ не се развиха добре през първото полувреме. Гостите успяха да поведат в резултата в 28-ата минута. Васил Шопов бе изведен от Балтанов зад гърба на защитниците на домакините и с хубав удар по диагонала направи 1:0. След почивката „Левски“ опита да промени развоя на нещата и в 51-ата минута Билал Бари бе близо до изравнителния гол, когато засече центриране на Борислав Цонев с глава, но прати топката в ръцете на Янко Георгиев.

Малко след това „Левски“ вкара. Георги Миланов се откъсна в наказателното поле, но ударът му бе блокиран. Топката обаче попадна на крака на Борислав Цонев, който на празна врата не сгреши и направи 1:1. След още пет минути „Левски“ вкара и втори гол. Борислав Цонев подаде с шпагат почти от аут линията и намери Мартин Петков. Младокът насочи топката мощно под гредата за 2:1. В добавеното време на срещата Андриан Краев вкара трети гол. Полузащитникът се възползва от грешка в защитата на гостите и отправи хубав прехвърлящ удар, за да преодолее Ангелов за трети път. Това бе първи гол на Краев на „Гепена“.

Така „Левски“ спечели първите си три точки за сезона и се изкачи до 11-та позиция в класирането. В следващия кръг „сините“ гостуват на „Ботев“ (Пловдив).

„Първото полувреме бе безобразно. Има причина за това – липсата на резултати. Излязохме доста плахи, без самочувствие и увереност. Казах на момчетата, че са футболисти на Левски и това ги задължава да излизат всеки мач за победа. Такъв Левски искам да виждам. Точките ти дават увереност. Левски все още не е готов, ще ни трябват играчи на още 2-3 позиции, за да бъдем конкурентноспособни. Георги Миланов доста време не е играл, не е водил подготовка с нас. Дава максимума си. Няма проблем с контузия – това е само схващане. Надявам се Ради Цонев да е на линия още в следващия мач. Имах специален разговор със Здравко Димитров. Той има уникални качества, които да развие. Ако не го направи ще е само един талант минал през футбола”, коментира треньорът на „Левски“ Живко Миланов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html