сряда, 8 май 2024 г.

Хамилтън остава №1 по заплата във Формула 1

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън остава №1 по заплата и през сезон 2021. Това показва проучване на „Форбс“ за възнагражденията на пилотите в шампионата. Британецът, който подписа за още две години с „Мерцедес“ и ще остане до края на 2023 г., получава 55 млн. долара през настоящия сезон. Това е основната заплата на Хамилтън, като в договора му има и различни бонуси. Според „Форбс“ максималната сума, която британецът може да получи през 2021 г. е 62 милиона.

Заплатата на Хамилтън е в пъти по-висока от тази на съперника му за титлата и доскорошен лидер в шампионата Макс Верстапен. Нидерландският пилот получава 25 млн. долара от „Ред Бул“, но той има и много по-високи бонуси, залегнали в контракта му с австрийския отбор. При титла приходите на Верстапен за годината могат да достигнат до 42 милиона.

Трети по заплата е двукратният световен шампион Фернандо Алонсо, който кара за „Алпин“. Испанецът се завърна след двугодишно отсъствие, а възнаграждението му във френския отбор е 25 милиона долара, като в договора няма никакви заложени бонуси.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html