сряда, 8 май 2024 г.

Кирил Петков в мрежата: От крупен предприемач родолюбец до премиер

Десетки групи в мрежата се задъхват от хвалби към министъра на икономиката Кирил Петков от служебния кабинет на президента Румен Радев и настояват да бъде следващият премиер. Има и петиция под наслов „Кирил Петков за Министър Председател на Република България“.

Прави впечатление, че модераторите на групите са заредени с неподправена злоба към всеки, който не споделя безусловно възхитата им от г-н Петков.

Ето какво пише една възмутена гражданка в сайта, който събира подписи за издигането на Кирил Петков за „Министър Председател“ (без редакторска намеса):

Тази група вече мина 28 хиляди (в Петък беше 20, а днес до обяд вече 28 хиляди)! А едва 9 хиляди са подписали петицията! Над 4.5 са харесали предния пост за нея! Питам се, другите 19 хиляди защо все още не са я подписали тази петиция, и ако не искат да я подпишат, какво правят в тази група?!

След като си вкарате данните онлайн за петицията, ще получите емайл. Ако не кликнете на линка в емайла да потвърдите подписа си, НЕ сте я подписали петицята!

 Други потребители на Фейсбук са удивени колко чевръсто цензорите трият не много ласкави публикации, свързани с икономическия министър, със следното обяснение:

„Министърът на икономиката Кирил Петков от служебното правителство, встъпило в длъжност през май, попадна под медиен обстрел, след като различни популярни сайтове разпространиха твърдения, че е добавил невярна информация в профила си в социалната мрежа ResearchGate. Тези обвинения обаче са неоснователни и се базират на невярна информация. Въпросният профил най-вероятно е бил генериран автоматично и не е създаден от него умишлено.“

Тоест, признава се, че информацията е невярна, но не е създадена от него умишлено.

Друга група настоява – „КИРИЛ ПЕТКОВ За ПРЕМИЕР На Република БЪЛГАРИЯ“

Мотивите да го изберем (въпреки че не го избираме ние) са убедителни:

ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ КИРИЛ ПЕТКОВ, министър на икономиката на България в служебното правителство. Той е и един от избраниците на БЪЛГАРИТЕ за управление на нашата държава. Днес в изявление по национална медия той показа, че е точният човек за управление и издигане нивото на българската икономика. А показа и на дело още в първите си три дни като министър знанията и уменията си. Успешен път на Кирил Петков в управлението на българската икономика за възвръщане на нейната сила. Вярваме в него! Да е рекъл Господ да е за дълго на този пост в името на България, за доброто на българския народ.

Следват биографични данни и негови цитати на тема защо е решил да работи за родината.

„Тук (в България – б.р.) ми беше много хубаво да си изкарвам летата и когато завърших Харвард, имах 3 опции – можех да работя за Обединените нации, можех да работя за една голяма финансова институция в Ню Йорк или намерих един мой съученик, който е от доста заможно семейство, който беше готов да инвестира в някакъв тип по-рискова инвестиция в България. На мен ми се стори невероятно интересно да се върна тук и да започна нещо мое на базата на това, което бях вече понаучил и натрупал опит”, разяснява Кирил.

Покрай грижата за българската икономика Кирил Петков не пропуска да рекламира своя бизнес. Дали има някакъв конфликт на интереси да го прави като министър на икономиката, нека специалистите се изкажат. Важното е, че е много удобно да си вече известен човек, министър не на какво да е, и да рекламираш бизнес в модерната ниша на разни полезни храни и напитки, които се харчат добре, което не е доказателство за тяхната полезност.

В следващия цитат той се представя и като горд българин, загърбил компании за милиарди, за да се отдаде на полза роду. Имаше и друг такъв родолюбец в клетия ни преход, ако си спомняте:

”Показахме на американците множеството си предимства. Първото е, че бактерията расте на зеленчуков сок. Съответно тя няма алерген, за разлика от другите провиотици, в които има или соя, или глутен, или лактоза. Второто е, че почти всички полезни бактерии в провиотиците са изолирани от нашето тяло – предимно от устата или от червата. Проблемът е, че при увеличена концентрация някои от тях се съчетават чудесно с бактерията, предизвикваща кариес, и развалят зъбите ви. А нашият „булгарикус“ не може да живее в устната кухина. Нашият производствен процес е много прост – изолира се бактерията от кокичето, изцежда се зеленчуковият сок, вкарва се във ферментора, където на – 40 градуса се изтегля влагата и продуктът е готов. Всички останали използват някакви химикали, за да пълнят по-добре капсулите или за трайност, а при нас тази роля изпълняват фибрите на зеленчуковия сок. Освен това бактерията ни има над стогодишна история.

 Влаковете на столичното метро бяха пълни с реклами на продукта на Кирил Петков. А той вече бе министър в служебния кабинет.

В тези не особено грамотни рекламни сайтове, които покрай издигането му за премиер, напоително обясняват какъв голям предприемач е, го нареждат до д-р Стамен Григоров, изолирал  „Лактобацилус булгарикус“, до микробиолога Иля Мечников, който работи в авторитетния институт „Луи Пастьор“ в Париж по биотични теми.

„КИРИЛ ПЕТКОВ е ДОСТОЕН НАСЛЕДНИК НА Д-Р СТАМЕН ГРИГОРОВ ОТ ГРАД ТРЪН. 1905 година Стамен Григоров защитава докторска дисертация и става доктор на медицинските науки – бактериолог, вътрешни и гръдни болести. 1908г. становище за препотвърждаване на откритието на младия българин публикува в годишното издание на Френската академия на науките Иля Мечников, току-що получил Нобелова награда в тази област. Проф. Масол го кани да оглави катедрата му в Женева. Има покана да оглави института „Луи Пастьор” в Сао Пауло, Бразилия. Отказва всички предложения и става околийски лекар и управител на болницата в Трън. ПОКЛОН на д-р Григоров и успешен път на Кирил Петков в управлението на българската икономика за възвръщане на нейната сила. Вярваме в него!“

Няма лошо Петков да е направил голям и печеливш бизнес, само се чудим как така се озова в родината в точния момент, на точното място и вече го искат за премиер. Дали е част от някаква бъдеща партия, примерна на Румен Радев, и какво ще ни предложи тя на сергията за политическа ширпотреба. Засега историята мълчи.

 

 

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html