четвъртък, 9 май 2024 г.

„Арда“ заплаши да напусне първенството

„Арда“ може да напусне първенството, заплаши президентът на клуба Петър Пешев. Реакцията му идва след решението за отлагане на двубоя на тима от Кърджали с „Лудогорец“ от четвъртия кръг в шампионата.
По програма „Арда“ трябваше да приеме шампионите в неделя (15 август) от 21 часа, но от БФС официално обявиха, че тогава мач няма да има.
„Събираме Управителният съвет на „Арда“, за да обмисляме напускане на първенството. Ние не искаме този мач да бъде отложен“, коментира Пешев пред Спортал.
Той дава за пример предишната среща на тима му срещу ЦСКА, която беше отложена по желание на „Арда“. „Тогава изпратихме искане до БФС. Имахме мач в европейските турнири, но ни казаха, че срещата може да се отложи, само ако и вторият клуб е съгласен. Тогава колегите от „Българска армия“, които също имаха мач от евротурнирите, дадоха съгласие и срещата не се състоя“, добави президентът на „Арда“.
Преди около 10 дни от клуба от Кърджали съобщиха, че бизнесменът Румен Гайтански-Вълка ще се оттегли и ще спре да финансира „Арда“. Това съобщи Стефан Пешев, който е партньор на Гайтански.
Програмата на УЕФА за плейофите в Шампионската лига предвижда „Лудогорец“ да гостува на шведския шампион на 18 август, сряда от 22 часа българско време. Това е близо 72 часа след планирания мач с „Арда“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html