сряда, 8 май 2024 г.

Меси в Париж: Имам голям шанс отново да спечеля Шампионската лига

Спечелването на трофеи и основно на Шампионската лига е голямата цел на Лионел Меси след трансфера му в ПСЖ. Това обяви аржентинецът по време на официалното си представяне на пресконференция в Париж. Меси подписа с клуба във вторник и ще играе при парижани в следващите два сезона до лятото на 2023 г. Хиляди фенове се събраха пред стадион „Парк де Пренс“, за да посрещат суперзвездата, скандирайки името му.

„След изявлението на „Барселона“ от ПСЖ ме потърсиха и всичко стана много бързо. Преговорите се развиха бързо и нямаше проблем. От първата минута, в която пристигнахме със семейството ми, се радваме на престоя си в Париж”, бяха първите думи на Меси. „Благодаря за топлото посрещане. Идвам в клуб със страхотни играчи и искам да печеля купи. С ПСЖ ще имам голям шанс да спечеля Шампионската лига отново и бих се радвал това да се случи. Не знам кога ще мога да изиграя първия си мач, тъй като почивах по-дълго. Но нямам търпение да бъда на терена с тези футболисти“, коментира Меси на пресконференция на „Парк де Пренс“. „Истинска лудост“ – така нападателят описа възможността да се събере отново с Неймар, както и с младата френска звезда Килиан Мбапе.

Лео ще получава по 35 милиона евро на сезон. Той е поставил няколко клаузи в контракта. Една от тях гласи, че трябва да бъде освобождаван за всички мачове на Аржентина. Освен това хората, които се грижат за здравето на звездата, ще имат пълен достъп до медицинската апаратура и базата на парижани.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html