четвъртък, 9 май 2024 г.

Даниел Митов: Партиите, преговаряли с ИТН, са се координирали с Радев

„ГЕРБ ще предложи кабинет, хората в него са с експертиза, много от лицата са познати, но ще има и нови. Ще вземем мандата и след това ще го върнем“, заяви в предаването „Лице в лице“ заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов, който ще бъде номиниран за премиер в правителство на бившата управляваща партия.

Митов подчерта, че искат да стоят далече от сегашната кал в момента, която по думите му е създадена от Румен Радев, тъй като той породил тежки личности и институционални конфликти. „Радев излезе от ролята на обединител на нацията и част от партиите, които са преговаряли с ИТН, постоянно са се координирали с него. Няма да кажа с кои партии се е координирал“, съобщи Митов.

Румен Радев

По думите му политическата криза скоро може да прерасне в икономическа – защото се задава инфлация, а планът за ваксинация бил провален и България дори вече продавала закупени ваксини. Не било ясно как ще започне учебната година, протестирали ресторантьори, провалите следвали един след друг. „ГЕРБ остави държавата в състояние да функционира нормално, служебният кабинет не направи абсолютно нищо,  Бойко Рашков осъществи репресия срещу членове на ГЕРБ“, отсече Митов.

Според него вече живеем в президентска република – хаос, обиди в парламента. Митов съобщи още, че са уволнени близо 1000 държавни служители, за които има подозрения, че са хора на ГЕРБ. За това били платени обезщетения от около 12 милиона лева.

„Искат да махнат модела Борисов и с какво го заместват? Модела Мая Манолава, която казва „Ти обещай, пък после ще видим“. Или модел на човека, който стои на дивана и взема решение. Има третия модел – да си мерим чий олигарх е по-добър“, каза още Даниел Митов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html