сряда, 8 май 2024 г.

БФС: Получихме подписката за Извънреден конгрес на Бербатов

От Българския футболен съюз обявиха, че в офисите на централата има внесена подписка за свикване на Извънреден конгрес на организацията на 21 септември, входирана от екипа на Димитър Бербатов. Преди няколко дни представители на бившия играч на „Манчестър Юнайтед“ се опитаха да внесат в сградата на БФС подписите на 1/3 от клубовете, членове на БФС. Тогава обаче те не бяха допуснати в сградата и останаха на двора. Като мотив от БФС обявиха, че точно в този момент е била извършвана дезинфекция. Малко по-късно стана ясно, че подписката е внесена по електронен път. Самият Бербатов е кандидат за президент на родната централа.

„Днес, 11.08.2021 г., в деловодството на Българския футболен съюз бе входиран набор от документи, представен като подписка с искане за свикване на конгрес на БФС съгласно чл. 37, ал. 1, т. 2 от Устава на БФС. След извършване на проверка относно редовността на внесените документи в установения двуседмичен срок, Изпълнителният комитет на БФС ще се произнесе по направеното искане“, обясниха от централата.

Това означава, че най-късно до 25 август Изпълкомът на БФС трябва да заяви дали ще свика Извънреден конгрес за избор на ново ръководство на централата на 21 септември.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html