сряда, 8 май 2024 г.

Слави си прибира кабинета, обяви подкрепа за Румен Радев

кадър Фейсбук

Слави Трифонов обяви чрез изявление на живо, излъчвано във Фейсбук, че оттегля кабинета, предложен от неговата партия „има такъв народ“. Освен това партията поема курс към подкрепа на президента Румен Радев за втори мандат като държавен глава.

Трифонов каза, че „Има такъв народ“ няма да подкрепят и кабинет, предложен от която и да било партия, получила третия мандат.

„Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ отказаха да подкрепят правителство на „Има такъв народ“. Това означава, че протестът срещу ГЕРБ е останал в миналото, а в настоящето има амбиции, предателства и игри, абсолютно неприемливи за мен и моите колеги“, категоричен бе Слави.

„Предполагам ясно стана, че направихме всички компромиси и жестове към т.нар. „партии на протеста“, за да подкрепят правителство на „Има такъв народ“ като първа политическа сила. Това не се случи заради поведението им и предателството от страна на „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“. Ние утре изобщо няма да предлагаме за гласуване проектокабинет, защото ясно бяхме заявили, че без тяхна подкрепа няма да предлагаме кабинет“, обясни Трифонов.

„Има такъв народ“ ще подкрепи кандидата за президент Румен Радев и с нашата подкрепа ние се надяваме, че той ще стане президент още на първи тур“, обяви още Слави Трифонов.

Той благодари на всички, които „не се уплашиха да застанат заедно с нас с имената и лицата си“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html