четвъртък, 9 май 2024 г.

Политолог: Някой някъде взема решенията вместо Слави

сн. БГНЕС Архив

Подозрението е, че някъде някой взема решенията вместо Слави Трифонов и парламентарната група. Това подозрение се отразява на решенията, които „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ взимат. Мнението изрази пред бТВ политологът Георги Киряков.

Според него съществува още и мнението, че „Има такъв народ“ не е партия на протеста, че играе антисистемно, но не играе в името на някаква промяна.

По думите на социолога Първан Симеонов партиите са очаквали Трифонов да е „играч“ и да има някакво задкулисие. „Той постъпи абсолютно „неиграчески“ и каза: Това е моето правителство, ако искате подкрепете. На останалите партии има трябваха 2-3 седмици да свикнат с идеята, че игра няма и сега се чудят какво да правят“, добави Симеонов.

„Когато политолозите обяснявахме, че Слави Трифонов, като политическо явление, е идентичен с Бойко Борисов и донякъде прилична на Симеон Сакскобургготски, много голяма част от политическите среди пренебрегваха тези анализи. Затова е малко смешно, когато сега започва критика от либералните среди към Трифонов, че той много прилична на Борисов, сега ли го разбраха“, попита Първан Симеонов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html