четвъртък, 9 май 2024 г.

Държавата гори, разследват смъртта на двамата лесничеи

Районната прокуратура в Благоевград е започнала разследване за смъртта на двамата лесничеи, загинали при пожара в община Сандански.

Досъдебното производство е установило, че на 3 август в района на планинските села Голешово и Петрово е възникнал пожар, огънят бил овладян, след което на място били изпратени служители на Югозападно държавно предприятие – Благоевград с цел наблюдение. Впоследствие пожарът се разраснал.

Братът на загиналия при гасенето на пожара край Сандански 34-годишен горски служител, ще търси възмездие по съдебен път.

Иван Гръбчев заяви, че горските не са били обучени, за да са в пожара, както и че не са имали оборудване. Двама мъже загубиха битката с огнената стихия край Сандански вчера, а един е с изгаряния.

Гръбчев добави, че се надява пострадалият да се оправи и да разкаже какво е станало.

Вчера следобед на горска пътека в местността „Св. Илия“, в района на с. Голешово, били открити телата на А.Г. (33 години) и В.Д. (46 години) – служители в горското стопанство.

Незабавно бил подаден сигнал. Пристигналите екипи на полицията и спешна помощ констатирали смъртта на двамата мъже.

Третият пострадал – 47-годишният С.К., в тежко състояние е бил транспортиран за оказване на лекарска помощ. Понастоящем мъжът е приет за лечение в УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“.

Мястото на трагичния инцидент е локализирано и запазено. Направен е оглед. Разпитват се свидетели.

Предстои да бъдат назначени експертизи. Районът и досега продължава да бъде опасен, поради което е невъзможно извършване на допълнителни огледи.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html