сряда, 8 май 2024 г.

Бабикян: Богатите партии лесно правят избори, ние сме с джобните си пари

„Има партии, които отдавна са във властта и доста са се обогатили от присъствието си в нея – дори и по законен начин. Те могат да правят и десет пъти избори. Има и други – протестни, като нас, които ходят на избори с джобните си пари. И така, като отидеш няколко пъти – джобните много отдавна са свършили. Идва въпросът кой иска да изтощи партиите на протеста, за да останат само старите богати и дебели, вкоренени в статуквото партии.“ Това обясни пред Нова тв Арман Бабикян, който явно е сменил тактиката „избори до окончателното изчегъртване“.

„Въпросът е какво се променя, след като се правят избори. Изборите да бъдат заплаха и аргумент за натиск – моля ви се, това е несериозна работа. Ако някой е решил, че по този начин получава резултат, аз ще ви кажа какъв може да е той, след като се води толкова ербап разговор на тема: „Внимавайте, защото“, каза членът на Отровното трио.

„Изправи се БГ! Ние идваме“ (ИБГНИ) може да не подкрепят правителство на „Има такъв народ“, ако в него има хора, които не харесват и смятат, че не биха се справили с дадена работа.

„Другото, което би ни демотивирало, е липсата на писмено споразумение, в което ясно са записани ограничителните червени линии, а те се наричат ГЕРБ и ДПС, към които не бива да се пристъпва от изпълнителната власт“, добави Бабикян.

По думите на Бабикян някои аспекти от начина, по който ИТН преговаря за правителство с партиите, са форма на натиск. „Логично е поканата на „Има такъв народ“ за среща да е добронамерена. Натискът не е добър начин за водене на разговор. Натискът е добър начин за разваляне на отношения и не мисля, че това е нормалният подход“, посочи Бабикян.

Според него е глупав аргументът, че ако не бъде подкрепено решение или предложение на ИТН, ще се отиде на нови избори.

Днес ИТН ще представят структурата и състава на правителството, което ще предложи, на ИБГНИ, „Демократична България“ и БСП.

Очаква се ГЕРБ да влезе в пленарната зала при вота за правителството, но по предложение на лидера си Бойко Борисов да гласуват „против“.

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html